I det aktuella fallet ska tatueringen ha liknat en IS-flagga. Alternativt handlade det om en koranvers på arabiska. Flygkaptener har alltid sista ordet när det gäller vem som ska få flyga med, och vem som ska få stiga av. Den nu aktuella flygkaptenen utnyttjade bara sin sedvanerätt att vidta de åtgärder som krävs för att en säker flygning ska kunna genomföras. Tydligen byggde kaptenens beslut på reaktioner från kabinpersonal och andra passagerare. Mannen är inte misstänkt för brott och flygbolaget vill inte kommentera händelsen ytterligare.
Händelsen är inte helt unik. Redan 2009 stoppades rockstjärnan Joel Madden vid en flygning med British airways på grund av sina tatueringar. Den gången räckte det dock med att han drog på sig en långärmad tröja för att han skulle få följa med. Matstylisten Adam Pearson stoppades 2010 vid en flygning med Delta Air Lines för att hans tatueringar innehöll orden "atom" och "bomb". Det krävdes en hel del förklaringar, men till sist fick Pearson flyga med. Så lyckligt slutade alltså inte Norwegian- incidenten.
Sensmoralen i detta: anslående tatueringar kan ställa till det för dig! Tatueringens historia är gammal, och tendensen att vilja skrämmas eller väcka uppmärksamhet har sannolikt funnits med från början. Vissa kanske lockas att passera känsliga gränser. Å andra sidan är det kanske dags att studera lite tatueringshistorik på några av våra flygbolag? Och för vanliga flygpassagerare att tänka efter: är det sannolikt att en fridstörare skyltar med sina intentioner genom uppseendeväckande tatueringar?