Ge mig gärna respons i stort och smått, ställ frågor, föreslå förändringar!
Tre dagar i Berlin: inget datum är bestämt ännu, men det kommer snart. Ni är ett gäng som bevakar, vet jag. Fortsätt med det! Det blir ett intensivt promenadprogram i världens trevligaste stad, som vi ständigt längtar till! Berlin är enkelt, vad gäller färdmöjligheter och boende, så vi lär inte få några större problem med detta. Vi hoppas på sommaren nån gång!
Bildningsresa till Rom: samma som ovan, inget datum ännu, men det kommer upp snart. Det blir tidig höst med stor sannolikhet. Här måste jag kolla lite noggrannare med hotell och restauranger etc, så att inte coronan slagit ut för många av favoritställena. Här är ni en stor grupp som var inbokade förra året, och jag hoppas verkligen ni är med denna gång också!
Mina förberedelser för Rom omfattar för närvarande svenske journalisten Eskil Fagerströms böcker om staden och landet. När du satt upp dig på intresselistan får du tillgång till hela min läslista för Rom!
Två veckor i Indien: planeringen går vidare och jag laborerar för närvarande med ett par olika alternativ. Som några av er redan vet, är det fokus på norra Indien, med utgångspunkt i Delhi.
Förutom ovanstående sätter jag i dagarna ihop några enkla bilturer i norra Europa. Tanken är att du gör dem på egen hand, eller tillsammans med mig! Vi får se, mer detaljer kommer!
Promenader ligger ute nu för maj månad - kolla här! Det blir förstås Köpenhamn (vi håller tummarna!) med bekanta teman som
Kierkegaard: förstärkt med några perspektiv och frågor från Pia Søltoft - Kunsten at vælge sig selv om Kierkegaard, coaching och lederskap, samt Johannes Sløk - Kierkegaards univers, en guide till geniet.
Tragedi och triumf - HC Andersen i Köpenhamn: det finns mycket som är välkänt om gamla HC, men också mycket som är okänt. Vi ska försöka spegla oss lite i honom och hans erfarenheter. Samt berätta sagor för varandra.
Dansk guldålder: inget konstigt här, svårt bara med urvalet historiska figurer. Fru Heiberg måste vi ta upp, som vanligt, liksom Thorvaldsen. Ja, några till.
Sen blir det Malmö, den kära hemstaden, och Lund! Läs här för detaljer!
Arbetets mening: en promenad jag gjorde med några entusiaster förra våren, nu utvecklat och starkt påverkat av Roland Paulsens böcker.
Om det värdefulla i livet: temat speglar min kritik av vår tids instrumentalisering. Var står du nånstans i detta? Det ser jag fram emot att få höra! Utgångspunkt hos en utmärkt dansk psykolog och författare: Svend Brinkmann.
Esaias Tegnér och diagnosens betydelse: ja, vi får se om detta tema går att få ihop! Jag litar på dig som deltar! Nej, men Tegnér har vi försökt diagnostisera länge (melankoli, depression, cynism?) och i vår tid kämpar många på gott och ont med självdiagnostisering och med att placera etiketter på andra. Inspiration bland annat från Espen Hammer, Karin Johannisson, Stewe Claeson och Fredrik Svenaeus.